Сдружение “BG Бъди активен” ви предизвиква да се включите със свое събитие в “Ден без асансьори“ 2019

Автор: Plovdiv Now 5118
Сдружение “BG Бъди активен” ви предизвиква да се включите със свое събитие в “Ден без асансьори“ 2019

"Ден без асансьори" (No Elevators Day) е глобална инициатива, част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития, свързани с физическата активност и спорта.

Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие. През 2019 година "Денят без асансьори" ще се проведе на 24-ти април, сряда, от 6:00 ч. до 22:00 ч.

“Ден без асансьори” може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.  Всеки желаещ да вземе участие в инициативата може да го направи. Изберете стълбите вместо асансьора и бъдете част от европейския “Ден без асансьори“. Естествено, събитието е доброволно и асансьорите могат да останат достъпни за хора с увреждания, както и за тези, които просто не проявяват желание да се включат.

За партньорство и повече информация как да организирате събитие пишете на [email protected]

В Пловдив кампанията се провежда от няколко години. Идеята е да се подкрепят и окуражат хората, които нямат време за спорт, да бъдат по-активни в ежедневието си. По време на мероприятието се раздаваха информационни материали, в които бяха описани ползите от използването на стълбите. Редовни участници в инициативата са служителите на община Пловдив и държавните структури, разположени в сградата на бившия "партиен дом" на пл.Централен 1.

Всички дейности, част от „Ден без асансьори”, са доброволни, а достъпът до асансьорите беше гарантиран за хора с увреждания, с намалена подвижност, както и за тези, които не желаят да се включат в кампанията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина