Със 150 км/ч колата-ковчег на Огнян се е врязала в стълба на бул.”Марица - Юг”

Автор: Ива Модова 9268
Със 150 км/ч колата-ковчег на Огнян се е врязала в стълба на бул.”Марица - Юг”

Пет дни преди фаталния сблъсък, Огнян управлявал колата-ковчег в Столипиново. Този факт бе оповестен в съдебна зала от председателя на състава, по време на заседанието за взимане на мярка за неотклонение спрямо 19-годишния Огнен Дебелаков.

Припомняме, че младият мъж е привлечен като обвиняем за тежката катастрофа, станала на 29 септември на булевард „Марица” в Пловдив. По време на инцидента загинаха двама души, а зад волана на автомобила бил Огнян, който е бил под въздействие на алкохол. Той бил без книжка, а дрегерът показал 1,55 промила.

По време на заседанието бяха оповестени неизвестни до момента подробности около фаталната нощ. Четирите момчета били на сватба в махалата. Пили водка и ракия. Посред нощ решили да отидат за цигари.

Огнян Дебелаков, Жоро Илиев, Петър Илиев и 16-годишният Джанай се качили в колата – Опел модел Корса и потеглили. От показанията на един от оцелелите – Жоро Илиев, Огнян карал изключително бързо.  Той видял как стрелката на километража показва 150 километра в час. След това колата започнала да занася и последвал удара.

„Времето е било топло и колата била със свалени прозорци. Врязвайки се в стълба, еърбеците са изскочили и са спасили водача и спътника му отпред. Другите две момчета са изхвърчали от колата – единият пада на оградата към реката, а другия в самото корито на Марица.  Дебелаков е карал системно автомобил, без да притежава свидетелство за правоуправление”, заяви прокурор Георги Пенев.

В залата стана ясно още, че всички от семейството на Огнян нямат книжки. Както баща му, който е закупил колата-ковчег, така и двамата му сина. Разпитан е бил братът на Огнян – Васко.

Той е разказал, че и двамата са карали коли в махалата. Взимали са на тайно колата на дядо им, който е единствен с книжка и карал такси. Шофирали са и автомобилите на техни приятели. След справка в КАТ става ясно, че Васко е бил санкционирам многократно за шофиране, без да притежава книжка. С актове е бил и Огнян Дебелаков.

„Жената – Делка Ангелова, която е продала на Митко Дебелаков опела, е виждала Огнян до колата многократно. Той също е водил с нея разговори, около покупко-продажбата. Само пет дни преди инцидента на 29 септември, 19-годишното момче е засечено зад волана на автомобила. Може категорично да се каже, че това не е прецедент”, добави Пенев.

Магистратите решиха Огнян Дебелаков да остане в ареста, въпреки че бе доведен във видимо лошо здравословно състояние. Младежът е обезобразен, но според съдя Захова е доказано, че той е извършител на престъплението и е възможно да пристъпи към ново.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина