Съпругата на Никола Добревски застава пред съда утре

Автор: Plovdiv Now 765
Съпругата на Никола Добревски застава пред съда утре

Съпругата на Никола Добревски - Кольо Фичето, който през 2017 година подпали сина си в село Отец Кирилово утре застава пред съда, предаде TrafficNews.bg  Величка Добревска е обвиняема за източване на банкови карти. Престъплението е извършено в периода ноември 2014 - май 2015 година. Величка работела като домашна помощница в дома на земеделския производител Георги Пеев. Той й имал пълно доверие и й предоставил пълен достъп до дома си. Величка знаела къде собственикът държи както парите за текущи нужди, така и банковите карти на Пеев и съпругата му. 

Заради финансови проблеми в семейството си, Величка решила да се възползва от картите и започнала да тегли малки суми от тях. Използвала различни банкомани, като пътувала до Раковски, Брезово, Чирпан, Пазарджик и Стара Загора. В крайна сметка тя изтеглила общо 14 280 лева от двете карти, преди собственикът им да открие липсите. Тогава Пеев подал жалба в полицията. 

Вчера делото срещу Величка бе отложено, тъй като някои от свидетелите не са били уведомени в срок. 

По време на процеса срещу съпруга й Никола - Величка Добревска отказа да свидетелства срещу него и заяви, че не помни нищо от фаталната вечер. 

Драмата се разигра на 27 декември 2017 г.  32-годишният Иван Добревски прекара следващите три месеца в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги", където два месеца по-късно почина. Днес бе второто заседание по делото. 

Във фаталната вечер Никола Добревски, по известен като Кольо Фичето, бил в дома си в с. Отец Кирилово, като преди това изпил около 500 грама ракия. Той започнал да се заяжда със съпругата си, защото бил разбрал, че синът им взел 10 лева назаем от жител на селото. Съпругата на обвиняемия му казала да не се притеснява, защото Иван Добревски щял да върне парите. Бащата не се успокоил, взел еднолитрова бутилка, пълна с бензин и заявил, че ще отиде да запали автомобила на сина си. В това време синът влязъл в къщата на родителите си, при което обвиняемият започнал да му се кара за взетия заем.  Иван му обяснил, че заемът е негов и ще си го върне. Добревски се ядосал , вдигнал бутилката и изсипал върху главата на сина си бензина, който се стекъл по дрехите му, след което ги запалил.  Той получил изгаряния по главата, лицето, шията, гърдите, гърба и двете ръце. Майката се опитала да му помогне, като го поляла с вода и срязала част от горящите дрехи. На място пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал пострадалия в болница, където въпреки проведеното интензивно лечение, тняколко месеца по късно той почина  от причинените травми.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина