Съотборниците на Петър, който се бори с левкемията: С теб сме, това е най-важният ти мач

Автор: Plovdiv Now 8855
Съотборниците на Петър, който се бори с левкемията: С теб сме, това е най-важният ти мач

„Петьо, с теб сме! Това е най-важният мач в живота ти, от който ще ти остане само кофти спомен“,  с тези думи съотборниците на Петър Радев показват подкрепата си към него. Младият пловдивчанин се бори с левкемия и търси донор на костен мозък. Именно и заради болестта, той е спрял да посещава тренировките по футбол в аматьорската лига, но неговите съотборници и приятели не престават да мислят за него. Момчетата са заснели клип, в който призовават всеки, който може да се изследва, за да помогне на Петьо.

Кампанията подкрепа на момчето, както и на стотиците други българи, които се борят с левкемия, ще се състои на 23 септември в Пловдив. Тези, които искат да помогнат, могат да се явят за вземане на кръвни проби за съвместимост за донорство на костен мозък. Кампанията ще бъде в УМБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница), на първия етаж.

Акцията е втора по рода си, след като на 5-и септември десетки познати и непознати на момчето се тестваха, за да проверят съвместимостта си.

Припомняме, че 25-годишният Пепо от Пловдив, който наскоро беше диагностициран с остра миелобластна левкемия, има нужда от нашата подкрепа. Той и стотици други млади хора се нуждаят от донори на костен мозък. Негови приятели и колеги организират акция по вземане на кръв отново на 23 септември. Същите проби могат да бъдат дадени и в Александровска болница в София за HLA типизация.

Всеки, който иска да помогне, може да се тества, за да бъде включен в международната листа на донори за съвместимост с някой пациент, а в последствие ще има избора да дари костен мозък и за Петър. Към момента това е единственият възможен вариант за донорство, съобщават близките. Акцията е напълно доброволна и безплатна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина