Само един кандидат за директор на Пловдивския театър

Автор: Мария Луцова 7087
Само един кандидат за директор на Пловдивския театър

Конкурсът за директор на Пловдивския драматичен театър ще се проведе на 30 март от 10 часа, съобщиха от Министерство на културата. По информация на PlovdivTime единственият кандидат е настоящият шеф Кръстю Кръстев.

Пред комисията той ще представи концепция с подробен репертоарен план за първата година, както и жанрови намерения и постановъчни екипи за следващите. Трябва да бъдат планирани и основните показатели - брой спектакли за една година, брой зрители и средна цена на билет. В концепцията трябва да бъдат азявени съвместните проекти с други театри, както и с международни и други културни организации.

Ясни са и датите за конкурсите на останалите театрални институции у нас. На 28 март своите концепции ще обявят кандидатите за директори на Народен театър „Иван Вазов”. Там са мястото ще се състезават Мариус Донкин – настоящ директор на академичната трупа, Васил Василев (директор на ДК „Иван Радоев”-Плевен), Сава Драгунчев (актьор от НТ „Иван Вазов”) и режисьорът Бойко Богданов.

Конкурсът за Младежки театър „Николай Бинев”- София ще се проведе на 29 март.  Кандидатите са преподавателят в НАТФИЗ и настоящ зам.-директор Михаил Байков, режисьорът Борис Панкин, пловдивският актьор Илия Виделинов и друг пловдивчанин – Димитър Кабаков (директор на ДТ „Любомир Кабакчиев”-Казанлък).

Двама са кандидатите за директор на ДКТ „Васил Друмев”-Шумен, който също ще се проведе на 29 март – настоящият шеф Димитър Димитров и драматургът и журналист Венцислав Кулев.

Единственият кандидат за ръководния пост в Драматичен театър „Гео Милев”- Стара Загора е актрисата Светла Тодорова. Тя ще представи концепцията си на 30 март. В същия ден е надпреварата и за русенския Драматичен театър „Сава Огнянов”.  Там кандидатите са режисьорът Боян Иванов, настоящият шеф Орлин Дяков и актрисата Костадинка Шошева.

На 31 март пък е конкурсът за директор на Драматично-куклен театър – Враца. Там кандидати са Анастас Попдимитров, който от 26 години е начело на трупата, както и актьорът Явор Зехиров.

На 31 март пък ще стане ясно и името на новия шеф на Театър „Българска армия“. Документи са подали настоящият директор – актьорът Мирослав Пашов, както и Владлен Александров – режисьор и дългогодишен директор на Пазарджишкия театър.

 Конкурсът за директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов” - София  - дали на шега, или случайно, ще бъде на 1 април – Международния ден на хумора. За шефското място се борят актьорът Мариан Бачев,  настоящият ръководител на трупата Калин Сърменов и Валентин Гиясбейли (бивш кандидат за директор на Българския културен институт в Москва).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина