Съдят трафикантите, хванати с нелегални мигранти край Раковски

Автор: Plovdiv Now 7828
Съдят трафикантите, хванати с нелегални мигранти край Раковски

Шофьорът на микробуса и съучастникът му, превозвали мигранти по АМ "Тракия", официално се сдобиха с обвинения. Те са привлечени към наказателсна отговорност за подпомагане на 41 граждани на Йордания и Афганистан да преминат незаконно през страната. Обвиняемите са на 40 и 23 години.

Припомняме, че случаят е от 30 март 2021 г., на автомагистрала „Тракия“, посока София, на 146 км, в землището на село Шишманци, община Раковски.

Във въпросния ден служители на сектор „Пътна полиция" са забелязали товарен автомобил „Пежо Боксер“, който бил спрял в аварийната лента на автомагистрала „Тракия“ заради спукана гума. При извършената проверка в купето и товарното отделение са били открити превозваните 41 чужденци. Те нямали документи, като по-късно е била установена тяхната самоличност.

Няколко дни по-рано двамата обвиняеми, които се познавали отпреди, се срещнали в село в община Свиленград. Там по-възрастният предложил на другия да прекара с бус групата мигранти до София, за което щял да получи 1000 лева. Той се съгласил.

На 30 март чужденците били качени в товарния автомобил, като изчакали пристигането му в полуразрушена и изоставена къща в друго село. През цялото време на движение по автомагистралата двамата обвиняеми поддържали връзка по мобилните телефони. Организаторът се информирал за местонахождението на буса и давал указания, движейки се на известно разстояние пред него с друг лек автомобил. Чуждите граждани, всички мъже, са били настанени в Миграционен център.

Предстои Районен съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина