Съдят пловдивски адвокат за укриване на данъци

Автор: Plovdiv Now 2717
Съдят пловдивски адвокат за укриване на данъци

Окръжна прокуратура-Пловдив днес внесе обвинителен акт спрямо 45- годишния адвокат Владимир Елдъров.  Той е предаден на съд за това, че в периода от 2013 г. до 2015 г в Пловдив пред НАП , като местно физическо лице, упражняващо професия „адвокат“, избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери на обща стойност от 71 037,47 лева, научи trafficnews.bg.

Като адвокат Елдъров специализирал дейността си основно в уреждане по съдебен ред и по административен път - чрез застрахователни дружества, на обезщетения за пострадали при пътнотранспортни произшествия, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски хонорари и дължал данък.

 За посочения период била извършена първоначална и повторна данъчна ревизия на лицето, като е констатирано, че не всички от получените от Елдъров възнаграждения са били отчетени в пълен размер като доход в подадените годишни данъчни декларации. При последвалите ревизии били изискани всички адвокатски кочани, договори за правна защита и процесуално представителство. Установено било, че една част от документите не съдържали договорено възнаграждение, в друга била вписана конкретна сума, а в трета - само процент от обезщетението. След цялостен преглед на събраните при ревизията доказателства са били установени данни за укрити данъчни приходи или доходи в горепосочения размер.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Адвокат Елдъров е доста известен в Пловдив, след като бе замесен и осъден в мащабна схема за  измами с обезщетения, изплащани на близки на загинали в катастрофи. След разследване на TrrafficNews той бе задържан и осъден на ефектина присъда. Елдъров е получавал наказания и за подбудителство  за опит за убийство и 4 палежа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина