Съдът глоби с 2000 лв. ултрас, участвал в безредици на мач на Локо Пловдив

Автор: Валерия Василева 4693
Съдът глоби с 2000 лв. ултрас, участвал в безредици на мач на Локо Пловдив

Обвиненият ултрас за предизвикването на масовите безредици на мача Локо Пловдив – ЦСКА през 2017 година, се отърва само с глоба и забрана за посещение на мачове. Фенът бе обвинен за едро хулиганство, но Районният съд не го призна за виновен.

Магистратите  наложиха административно наказание - глоба в размер на 2000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година за извършено спортно хулиганство – участване в сбиване.

Районният съд под тепетата е наложил на други десет лица, участвали в същото сбиване на мача , различни санкции по Закона за спортното хулиганство.  На всеки от тях е наложена административна санкция - глоба, определен брой денонощия в поделенията на МВР, забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок, различен за всяко лице, в зависимост от степента на вината му.

С оглед на събраните по делото доказателства съдът е приел, че в случая не е извършено едро хулиганство, а вината на ултраса е за участие в сбиване, в което участват и останалите 10 лица, санкционирани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина