Съдът даде ефективни присъди на четирима трафиканти на дрога

Автор: Plovdiv Now 3687
Съдът даде ефективни присъди на четирима трафиканти на дрога

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло решение на Окръжен съд – Пловдив за ефективни присъди на четирима мъже, обвинени в трафик на наркотици. За разкриване на случая сред тях са били внедрени двама полицейски служители под прикритие.

Подсъдимите са признати за виновни в това, че през ноември и декември 2016 г. в Харманли, София и  автомагистрала „Тракия“, без надлежно разрешение са държали с цел разпространение каптагон и амфетамини. Задържани са на 20.12.2016 г. край бензиностанция на автомагистралата, когато е трябвало да доставят наркотично вещество на обща стойност 260 000 лева.

На двама от подсъдимите са наложени наказания от по 7 г. лишаване от свобода и глоби по 20 000 лева. На другите двама са определени по 6 години лишаване от свобода и глоби също по 20 000 лева.

Апелативните съдии не уважиха жалбите на четиримата срещу определените им наказания. Според тях намаляването на наказанията, за което се настоява в жалбите им, няма да съответства на тежестта на извършеното от тях деяние.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина