Съдът даде ефективни присъди на четирима трафиканти на дрога

Автор: Plovdiv Now 54
Съдът даде ефективни присъди на четирима трафиканти на дрога

Пловдивският апелативен съд потвърди изцяло решение на Окръжен съд – Пловдив за ефективни присъди на четирима мъже, обвинени в трафик на наркотици. За разкриване на случая сред тях са били внедрени двама полицейски служители под прикритие.

Подсъдимите са признати за виновни в това, че през ноември и декември 2016 г. в Харманли, София и  автомагистрала „Тракия“, без надлежно разрешение са държали с цел разпространение каптагон и амфетамини. Задържани са на 20.12.2016 г. край бензиностанция на автомагистралата, когато е трябвало да доставят наркотично вещество на обща стойност 260 000 лева.

На двама от подсъдимите са наложени наказания от по 7 г. лишаване от свобода и глоби по 20 000 лева. На другите двама са определени по 6 години лишаване от свобода и глоби също по 20 000 лева.

Апелативните съдии не уважиха жалбите на четиримата срещу определените им наказания. Според тях намаляването на наказанията, за което се настоява в жалбите им, няма да съответства на тежестта на извършеното от тях деяние.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина