Събор “Прослав пее и танцува“ ще се проведе на 11 май

Автор: Plovdiv Now   2109
Събор “Прослав пее и танцува“ ще се проведе на 11 май
Район "Западен" организира събитие "Прослав пее и танцува", с което ще се възроди една традиция в квартала и ще съживи духа му, представяйки красотата на родния ни фолклор.
 
Гостите ще се насладят на богатите ритми, танцовото изкуство и музикалните изпълнения на участниците в програмата. Те ще бъдат пременени в традиционни български носии, които подчертават идентичността ни.
 
На площада пред народното читалище "Никола Йонков Вапцаров-1928" ще бъде пресъздадена една празнична атмосфера с много хора, танци и настроение, защото фолклорът е вплетен в душата на всеки българин, той бие в ритъма на неговото сърце.
 
Музикалната програма започва в 16:00 ч. с участията на : ДГ "Боряна", Добромир и Веселина Йозови, ОУ "Тодор Каблешков", ДЮТА “Седенчица”, Стилиян Мазманянов и Христо Стоицев, гайдари от школата по гайда към ансамбъл “Еподай”; танцов състав PostArt, ансамбъл "Марица", СУ "Св. св. Кирил и Методий", ПФА “Слав Бойкин” към НЧ “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Раковски. 
 
Специални гости ще са ансамбъл "Тракия", Цонка Нанова и оркестър "Пловдив" и народната певица Илка Александрова от Тракийската фолклорна област. 
 
Събитието ще се превърне в един своеобразен празник на "Прослав", който ще се провежда ежегодно. 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина