Събираш и изхвърляш разделно боклук - печелиш награда на Капана Фест! Ето как

Автор: Plovdiv Now 3995
Събираш и изхвърляш разделно боклук - печелиш награда на Капана Фест! Ето как

Организаторите на Капана Фест и Сдружение „BG Бъди активен“ ще си партнират по време на едно от най-големите събития в града. Партньорството е част от дългосрочната програма _Място България, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола.

За намаляване на отпадъците, активистите от _Място Пловдив, инициатива на сдружение БГ Бъди активен, ще съдействат с разполагане на контейнери за разделно събиране и специален инфо пункт в Капана, на който доброволци ще помагат на гостите да изхвърлят разделно пластмасовите, стъклените и хартиените опаковки и ще разясняват на посетителите на Капана Фест как да намалят и оползотворяват ежедневните си отпадъци. Ще бъдат подготвени и указания към инициаторите на прояви как да осигурят ресурси и организация за намаляване на замърсяването.

По време на фестивала в квартала ще бъдат поставени информационни пирамиди #безотпадъци, които дават информация на клиентите с цел пореизползване и популяризирането на плюсовете от разделното събиране сред разнородните посетители на събитието. А всеки посетител, който събере разделно 1 чувалче опаковки (стъкло, пластмаса, метал) и го предаде на инфопункта ще получи талон за безплатно питие от Биротерапия. Отговорните посетители на събитието, които не оставят отпадъци след себе си и ги изхвърлят на правилното място също ще получат насърчителен стикер и възможност да участват в томбола и да спечелят голямата награда- гмуркане в Черно море с професионален инструктор във Варна, партньор в инициативата _Място България. След края на фестивала събраното количесто опаковки ще бъде извозено за оползотворяване.

Организаторите приканват посетителите на фестивала да се присъединят към инициативата и да съберат и изхвърлят разделно отпадъците си по време на събитието в пункта на _Място Пловдив, за да запазим заедно улиците на Капана чисти.

“_Място България” е дългосрочна програма на “БГ Бъди активен” за промяна на публичните пространства в малки и големи населени места чрез активизиране на местните общности, използвайки подхода на т.нар. placemaking (местоправене).   От 2017 г. до сега  благодарение на програмата са обновени места в 23 селища в цяла България. Част от “_Място България” бяха и дейностите от платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“, за чиста Европейска столица на културата 2019.

Проектът цели и да се създаде конструктивен диалог между граждански организации, местни власти и компании в името на дългосрочно партньорство за създаване и поддържане на красиви, удобни и чисти публични зони. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина