С динамично време и резки промени в температурата започва седмицата

Автор: Plovdiv Now 4701
С динамично време и резки промени в температурата започва седмицата

Новата седмица започва в понеделник със слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони от страната. На отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът и в Източна България ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и във вторник ще се усили, дневните температурите ще се повишат; по-ниски ще са минималните в понеделник, на места все още до минус 10° - минус 12°.

Във вторник облачността ще е предимно висока и средна, привечер ще се увеличава и вплътнява. В сряда от север-североизток ще нахлуе нова порция студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг.

В четвъртък и петък от запад облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще се повишат.

В петък, 1 март, темепературите ще надхвърлят 15°. В събота от северозапад облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Сутрешните температури ще са предимно между 1° и 6°, дневните – ще се понижат и максималните ще бъдат между 7° и 12°.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина