Румен Янев, “изпрал“ 12 милиона фалшиво евро, е арестуван в Първомай

Автор: Plovdiv Now 9543
Румен Янев, “изпрал“ 12 милиона фалшиво евро, е арестуван в Първомай

Арестуваха Румен Янев в Първомай, научи наш репортер. Мъжът е хванат с 15 кг незаконен тютюн по време на сделка. При последвало претърсване е открита и резачка.

Янев е добре познат на органите на реда, тъй като през 2017 година бе задържан заедно с Атанас Ангелов по време на мащабна акция на прокуратурата, ДАНС и МВР. Двамата бяха „изпрали“ 12 милиона фалшиво евро на дъното на язовир „Мечка“ край първомайското село Леново.

Тогава Янев се размина 3- годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок. За разлика от него партньорът му Атанас Ангелов получи ефективна присъда от 3 години и глоба от 5 000 лева.

Това е едно от най-крупните количества фалшиви евро, намирани някога.

Румен Янев бе обвинен за пазене и укриване на материали, които са предназначени за подправка на парични знаци, както и за това, че в съучастие с Атанас  е държал подправени парични знаци в големи количества, като е знаел, че са подправени.

41-годишният Атанас Ангелов бе обвинен, че сам е пазил и укривал материали, за които е знаел, че са предназначени за подправка на парична знаци – общо 405 листа с отпечатани на всеки от тях по 6 броя купюри на банкноти с номинал по 500 евро всяка или общо 2 430 броя купюри с обща номинална стойност 1 млн. 215 хил. евро.

Срещу него е повдигнато обвинение и за държане на 3 кг марихуана и 13 пушки без разрешително. 

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина