Роми от Войводиново си плюят на петите

Автор: Виктория Петрова 3913
Роми от Войводиново си плюят на петите

Над 20 роми са забелязани днес да изкарват багажа си от къщи във Войводиново. Хората, настанили се по собствено усмотрение в опасни постройки, товарят багаж и се изселват. 

От вчера до сега органите на реда са написали 11 акта по Закона за гражданска регистрация и по Закона за българските лични документи, съобщи шефът на МВР-Пловдив Атанас Илков. Оказва се, че редица от ромите, до скоро обитавали къщи във Войводиново, не са се водили живущи там. 

Отделно в понеделник са издадени 16 констативни протокола от Община Марица, като 15 от тях са за опасни постройки, които ще бъдат съборени. Продължават огледите на администрацията, както и на електродружествата от района, които описват сградния фонд. Много от къщите ще бъдат обявени за незаконни, но при тях ще съществува процедурната възможност за обжалване от страна на претендиращите права и обитателите. 

По отношение на т.н. "професионални протестъри", за които се заговори снощи по време на гражданското недоволство във Войводиново, Атанас Илков обясни, че митингите ще продължават да бъдат обезпечавани от служителите на реда, като използваните средства ще бъдат съотносими с поведението на протестиращите. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина