„Рокът за едно по-добро бъдеще“ - ученически банди забиват на Лаута

Автор: Plovdiv Now 4579
„Рокът за едно по-добро бъдеще“ - ученически банди забиват на Лаута

Седмото издание на младежкия рок фестивал за авторска музика S`COOL ROCK FEST ще се проведе на 17 и 18 юни в парк Лаута и ще премине под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“.

Фестивалът е насочен изцяло към изяви на ученически рок групи от цяла България. Условията за участие в него са: групата да е съставена от най-малко 50 + 1 % ученици и да има минимум 3 авторски песни. На сцената тази година ще се изявят между 10 и 12 ученически рок групи, които са предварително подбрани от организаторите.

Водещи и ментори отново ще са членове на популярни рок групи от родната рок сцена. Известна, доказала се и любима на тийнейджърите група, ще закрие фестивала. Преди основните концерти в двата дни ще се провеждат китарни клиники и уъркшопове като съпътстващи събития, с участието на ментори и преподаватели от водещи школи по китара в Пловдив. По този начин младите музиканти ще имат възможност да се запознаят с нови техники на музициране, с идеята те да бъдат насърчавани да овладяват нови знания, умения и да бъдат стимулирани към творчество.  

S`Cool Rock Fest 2023 отново ще се превърне в събитие, обединяващо публиката и младите изпълнители на стойностната рок музика в едно цялостно преживяване, едно от предизвикателствата в сферата на музикалното изкуство в града ни. Основна цел на проекта е популяризиране на млади таланти, подкрепа на тяхното творчество и развитието им като бъдещи творци.

Фестивалът няма конкурсен характер и традиционно всички банди получават подаръци от спонсори, вносители на музикална техника, продуцентски компании и други фирми от сферата на музикалния бизнес. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина