Рокади: Зико взима експерти от Областна управа, там отива първият лидер на ГЕРБ в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 14345
Рокади: Зико взима експерти от Областна управа, там отива първият лидер на ГЕРБ в Пловдив

Интересните размествания в Община Пловдив, районните кметства и Областна управа продължават.След като Здравко Димитров обяви екипа си, тази седмица предстои той да бъде гласуван на сесия на Общинския съвет, с който ще се затвърдят рекордните 9 зам.-кметски места.

Освен  титулярите на изпълнителната власт в Пловдив,  рокади има и при основните други звена в общинската администрация.  Нов шеф на общинското ФБР – Инспекторатът ще бъде Борислав Димов, който досега бе секретар в Областна управа. Мястото в Общината се оваканти, след като Ангел Славов стана общински съветник.

Други приближен до Здравко Димитров – Николай Аджеларов пък става шеф на дирекция „Общинска собственост” в Община Пловдив. Досега той заемаше същия пост в областна управа. Доскорошният директор на общинското звено – Мирослава Сукарева  отива при Иван Стоянов като зам.-кмет в район „Източен”.  Друг заместник на Стоянов ще е Йордан Калев, който бе главен инженер в Община Пловдив, а след това и за кратко зам.-кмет по строителството. Новият гл. инженер в Общината става доскорошния шеф на РДНСК – Пловдив Юлиан Попов.

Дани Каназирева пък прави първото си важно назначение. На мястото на Николай Аджеларов отива ген. Йордан Кюмюрджиев на поста  "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост".

Ген. Кюмюрджиев първият лидер на ГЕРБ – Пловдив, като беше и председател на Общинския съвет, който  бе свален от поста, след като Славчо Атанасов направи ново мнозинство с БСП през 2008 година. С изключването на Дани Каназирева и самият Кюмюрджиев се махна от ГЕРБ, като заедно основаха „Съюз за Пловдив”. Докато Дани Каназирева бе в ДБГ, бившият полицейски шеф бе председател на местната партия.

Скоро се очаква да станат ясни и шефовете на двете обединения „Паркове и градини” и „Чистота”, както и „Зоопарк – Пловдив” и „Зооветеринарен комплекс”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина