Родители негодуват срещу рокада на шефовете на детска градина в Пловдив, искат старата директорка

Автор: Соня Желязкова 40679
Родители негодуват срещу рокада на шефовете на детска градина в Пловдив, искат старата директорка

Родители от детска градина „Перуника“ в Пловдив негодуват срещу рокада на директорския пост. Те изразяват притеснение от честата смяна на управници и искат на шефското място да бъде поето отново от пенсионираната директорка Адриана Терзиева.

Припомняме, че г-жа Терзиева бе сменена от Ина Недялкова преди два месеца. Причината за предаването на директорското кресло бе достигане на пенсионна възраст. На 20 януари с официална церемония бе предадена щафетата и постът пое педагогът с 5-годишен опит, която доскоро бе като учител в ДГ „Снежанка“ под тепетата.

Оказва се обаче заради липса на управленски опит младата преподавателка усещала трудности и сама пожелала да напусне. Подала молбата си, след което била преместена на позиция зам.-директор в детската градина. Стигнало се до назначаване на временно изпълняващ длъжността директор, а за позицията била избрана г-жа Красимира Малинова. Педагогът е с дълги години стаж в областта на управлението и е пенсионирана от ръководството на детска градина „Таня Савичева“ в ж.р. „Тракия“.

Именно тук дошла конфликтната точка, споделят родители пред TrafficNews. Тъй като с години имат изградено доверие към г-жа Терзиева, те настояват тя да поеме отново ръководството на „Перуника“. Родителите питат защо при положение, че и двете са в пенсионна възраст, учебното заведението не бъде отново поверено на човек, който добре познава педагозите и децата там. Позицията си те изрично заявили и в свое писмо, адресирано до кмета Здравко Димитров, с което настояват за връщането на предишната директорка. 

Пенсионираме постоянно директори, това се случва по няколко пъти на година в детските заведения и училища в Пловдив. В това няма нищо притеснително. В обичайната политика ни е, когато достигнат пенсионна възраст, да даваме път на младите. Докато се проведе конкурс слагаме временно изпълняващ длъжността. Заради трудности, които срещаше досегашната временно директорка Недялкова, тя бе заместена от Малинова“, коментира пред медията ни зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

По негови прогнози конкурс за позицията ще се проведе през лятото, когато натовареността в заведението е по-малка. Родителите нямат причина за притеснение, че временно изпълняващ длъжността ще остане постоянно на шефска позиция, допълни той. Те обаче не са съгласни с това, стана ясно от позиция, изразена пред наш репортер. По този повод предстои изготвянето на подписка, която отново ще бъде входирана до Здравко Димитров. В нея ще бъде поискано именно г-жа Терзиева да бъде възстановена на длъжността до провеждане на конкурс за нов директор. 

„Когато г-жа Недялкова пое градина аз се зарадвах, че млад човек ще поеме поста. Оказа се обаче, че след като младата учителка е пожелала да напусне, на нейно място е била сложена Малинова. Тя до преди това е била технически секретар в ДГ „Боратино“. Но родителите протестират, искат аз да съм там, тъй като от 99-та година съм на поста. Познавам добре всичко, със сърцето си съм работила за децата“, казва г-жа АдрианаТерзиева.

Тя заяви пред TrafficNews, че има готовност да поеме поста до провеждането на конкурс. По нейни думи никой от администрацията не я е потърсил след като Недялкова е напуснала, а зад това бившият директор подозира „подготвена“ рокада.

„Община Пловдив твърди, че освобождаването на директори е въпрос на управленска практика. Това не отговаря на истината, защото има други детски градини в Пловдив, където директори си управляват след пенсионна възраст. Дори г-жа Красимира Малинова две година след пенсионна възраст остана на ръководна позиция в ДГ „Таня Савичева“. Тук мерилото не е еднакво за всички“, допълва бившият директор на ДГ „Перуника“, освободен преди два месеца.

Стоянов коментира още, че вътрешните сътресения в градината траят от известно време. Проблем там е имало с учител, който е проявявал агресивно поведение към децата. Същият е бил принудително отстранен.

Подобни новини

Не ми липсваш

Нямаме нужда от повече интриги. Не знам кои са тези родители, които са направили подписка за връщане на г-жа Терзиева, но такава подписка не е разгласявана в градината и много родители категорично не бихме я подписали. Превърнахте децата ни в опитни зайчета. Смятам, че им стига.

15:20, 15.03.2023
Отговора 0
Отговор

Родител13

Г-жо Терзиева, запазете си достойнството и си гледайте живота. Болшинството от родителите не желаем да се връщате. Нямам представа кой ви убеждава в обратното? Дори не бяхте на нито едно тържество, а опитите да се свържем с вас оставаха безплодни. Спрете се най- накрая! Ще направим подписка с родители, които не желаят и тогава ще бъде за вас още по- обидно. Горките госпожи, как ще се червят от неудобство ако трябва да ни молят за подпис във ваша подкрепа. Желая ви здраве и хармония с най- добри чувства!

10:43, 15.03.2023
Отговора 0
Отговор

Недоволен родител

Г-жо Терзиева, направете ДОБРО за всички, като НЕ се връщате повече никога в детската градина!

09:58, 15.03.2023
Отговора 0
Отговор

Родител

Абе госпожо терзиева не ви искаме обратно ,всички сме доволни че ви няма ,сега децата могат да празнуват спокойно коледа ,вие превърнахте този празник В КОШМАР за родителите ,време ви е да изчезнете стига толкова .и ние сме хора малко спокойствие ни подарете,откакто ви няма сме добре всички и деца и родители не ни липствате изобщо ,така че нв се връщайте няма нужда

09:29, 15.03.2023
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина