Робот художник рисува творби на изложение в Пловдив, картините не се отличават от направените от хора

Автор: Plovdiv Now 5832
Робот художник рисува творби на изложение в Пловдив, картините не се отличават от направените от хора

Робот художник е една от сензациите на международния технически панаир в Пловдив, която може да се види от 23 до 28 септември. Творбите на рисуващата машина не се отличават от тези, които са направени от хора, твърдят нейните създатели от Санкт-Петербургския електротехнически университет. Засега картините са само в сиво, но вече е разработен способ за използване на всички цветове. С помощта на изкуствен интелект ще се получават уникални изображения, каквито са класическите произведения на изкуството.

Глобалният пазар на робоарт вече е факт и бързо ще се развива, обясняват изобретателите на Artcybe. Според тях роботизираната живопис може да се използва от художници, типографи, магазини, музеи и галерии за създаване на висококачествени копия на художествени творби. Artcybe е част от експозицията на Русия, страна партньор на ЕСЕН 2019.

За първи път по време на изложението ще бъде осъществена връзка с Международната космическа станция. Сеансът ще се състои на 24 септември между 19 и 19.20 часа. Посетителите ще имат вълнуващо преживяване - директно общуване с хора, намиращи се на повече от 360 километра над Земята. Това е кулминацията в Тържествената вечер на Руската федерация, чието почетно участие се организира от Министерството на науката и висшето образование. Нейната експозиция представя над сто иновативни и научни решения, върхови технологии и изследователски проекти от 50 университета, изследователски институти и иновационни организации в направленията: роботика, микроелектроника, машиностроене, информационни технологии, изкуствен интелект, усвояване на космическото пространство и други.

Това са само част от новостите, които ще бъдат демонстрирани на Есенния панаир. Основен акцент тази година е цифровизацията, като за първи път ще има Седмица на дигиталните технологии „ДиТех“. Тя обединява експозиции и събития в областта на информационните и дигиталните технологии, комуникациите, телематиката, блокчейна, умните сгради и градове, логистиката, маркетинга и други сектори.

Една от най-обсъжданите теми ще бъде за киберпрестъпленията и киберсигурността в бизнеса. На нея е посветена конференция на 24 септември, където ще се дискутират киберзаплахите, противодействието срещу тях и правното регулиране във виртуалния свят

35 събития изпълват съпътстващата програма на Международния технически панаир и допълват панорамата на модерната индустрия, представена в изложбите "Ауто сити Пловдив" , "Енеко", "Инфотех", "Машиностроене" и "Стройтех". Експозициите на близо 600 фирми от 34 държави са разположени в Международен панаир Пловдив.

Те може да се разгледат всеки ден от 9 до 18 ч., а в събота са отворени до 14 часа. Билетът струва 7 лева, за ученици - 4 лв., а за инвалиди посещението е безплатно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина