Робот за децинфекция и нова линейка пристигнаха в пловдивска болница

Автор: Plovdiv Now 6555
Робот за децинфекция и нова линейка пристигнаха в пловдивска болница

Линейка и робот, който дезинфекцира помещенията, ще подпомагат работата на медиците от МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в борбата срещу COVID-19. Автомобилът за спешни случаи е дарение от Община Пловдив след решение на общинския съвет.

МБАЛ „Свети Пантелеймон“ е втората общинска болница, която получава робот, който вече дезинфекцира помещенията и се управлява дистанционно. Машината унищожава вируси, бактерии и други микроорганизми с ефективност от над 99.9999% и има капацитет да дезинфекцира автоматично помещения от 2 до 2, 000 кв. м. в рамките на 5 до 150 минути. 

Предимствата на използването на тази технология са много, тъй като тя е подходяща както за Healthcare (болници, клиники, дентални практики, фармацевтични производства), така и за non-Healthcare (обществени и бизнес сгради/центрове, молове, университети/училища, хотели, транспортни терминали, фабрики/заводи и др.) ползватели.

Новата технология работи в стотици болници по света и е производство на датска компания, дарение от Европейската комисия.

Технологията подпомага работата на лекарите и медицинския персонал, като позволява да се дезинфекцират помещения, които са замърсени или заразени с различни патогени. Начинът на почистване не излага на риск медицинския персонал. Роботът дезинфекцира самостоятелно,  хората са извън помещението и при отразено движение (случайно влизане в стаята), той спира веднага.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина