Робърт де Ниро открива два хотела в България

Автор: Plovdiv Now 2565
Робърт де Ниро открива два хотела в България

Базираната в САЩ марка за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два обекта в България. Това беше съобщено в страницата на компанията.

Nobu Hospitality е основана през през 1994 г. от актьора Робърт Де Ниро, знаменития готвач Нобу Мацухиса и филмовия продуцент Меир Тепер.

Според информация в профила на компанията в LinkedIn първия си хотел те отварят през 2013 г. в Лас Вегас. Оттогава вече са изградени 38 хотела и 12 жилищни проекта по целия свят.

Хотелите на  Nobu Hospitality у нас ще бъдат в София и във Варна. От компанията посочват на сайта си, че те ще оставят значителен отпечатък на Балканите.

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде разположен в центъра на София, а вторият - на брега на Черно море във Варна.

„Nobu Hotel and Restaurant Sofia ще украси сърцето на една от най-старите столици в Европа, сгушена в историческата „Банкерска сграда“ близо до Народния театър „Иван Вазов“ и заобиколена от бутикови магазини, художествени галерии и основни исторически забележителности“, посочват още от сайта на компанията, пише БТВ.

През 2022 г. ремонт на сградата води до притеснения сред жителите на София. Сградата зад Народния театър на улиците "Иван Вазов" и "Г. С. Раковски" е построена през 1912 г. на три етажа и винаги е била банка, оттам идва и прозвището ѝ "Банкерската сграда".

Сградата е обявена за недвижим паметник на културата през 1978 г. През 1988 г. е вписана като художествен паметник. През годините към първоначалния ѝ облик са достроени още два етажа, с което бива променен и покривният силует. 

Към момента тя притежава статут на единична архитектурно-строителна и художествена недвижима културна ценност с категория "национално значение" и попада в границите на Втора защитена зона на археологическия резерват "Антична Сердика и средновековен Средец". 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина