Режат лентата на първия многоетажен общински паркинг в Пловдив, който вече работи

Автор: Благовест Андонов 816
Режат лентата на първия многоетажен общински паркинг в Пловдив, който вече работи

Първият общински многоетажен паркинг ще бъде открит официално утре от кмета Здравко Димитров и районния кмет Димитър Колев.  Съоръжението на ул. „Орфей” работи от няколко седмици, след като в началото на май получи Акт 16.  Там вече има над 20 автомобила, които ползват паркинга, а запитвания продължава да има към ОКТ.

Многоетажният паркинг няма служители, като абсолютно всичко ще бъде с автоматизирана система. В него има 60 камери, като при авария или възникнала нужда, ще идва мобилен екип, който да решава проблемите. Ползвателите на паркоместата пък ще могат да плащат през постерминал на място, без да ходят до общинските сгради.

За разпореждане на районната администрация остават трите помещения на партерното ниво. Те са с площ межди 300 и 400 кв.м, като е предвидено заведение и два магазина.

Паркингът бе построен за  2,611 млн. лева без ДДС. В сумата се включва направата на проект на инженеринг и строителството на съоръжението, което е за 151 автомобила. В заданието е заложено, че при интерес от страна на пловдивчани към съоръжението, то може да се разшири с още два етажа.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина