Безпрецедентни графити ще се появят в Пловдив на 32 места

Автор: Plovdiv Now 4139
Безпрецедентни графити ще се появят в Пловдив на 32 места

Графити по революционна технология ще бъдат представени за пръв път в Европа като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 по проект на първата музикална телевизия в България „ММ“, съобщиха от Фондация "Пловдив 2019".

Те ще се виждат само когато вали или се намокрят и ще се разградят сами до 10 седмици, след като са положени. На 32 локации в града пловдивски екип от графити художници ще напръска със специална течност предварително изготвените шаблони със стихове от песни за проекта „Европа в капки поезия“.

Събитие с такъв мащаб с използване на иновативния спрей се прави за първи път в Европа. До момента с тази технология са осъществени проекти  в Америка и Австралия.

Повечето от стиховете, които ще откриете по улиците на Пловдив, са на едни от най-обичаните и популярни изпълнители на Стария континент, както и на нови таланти от страните от Европейския съюз. Технологията е екологична и напълно безвредна. Екип от пловдивски артисти ще осъществява логистиката и полагането на надписите на място.

Идеята на  „Европа в Капки Поезия” е да предизвика усмивките на хората в забързаното ежедневие и да разнообрази градския пейзаж в най-различни точки на Пловдив. Проектът ще се осъществи на три етапа през 2019 - зимен, летен и есенен.

‘’Европа в Капки Поезия” е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина