Ревизия показа: Тарикати държат служебни паркоместа в Пловдив, без да плащат от години

Автор: Благовест Андонов 2793
Ревизия показа: Тарикати държат служебни паркоместа в Пловдив, без да плащат от години

Знаците на служебни паркоместа в Пловдив, които от години са с прекратени договори продължават да стоят, а фирмите ги ползват. Това е установила проверка в ОП „Паркиране и репатриране” от страна на новия директор Нъшан Деркалестаниан. Той разпореди ревизия на всички платени служебни абонаменти в града, като се обхождат всички места, които са имали абонамент в миналото, но след това са били прекратени, пише trafficnews.bg.

„Имаме абонаменти от 2022 и 2023 година, които са прекратени. Вместо обаче знаците да са премахнати – те продължават да са си там, а видно и колите на въпросните фирми. Оказва се, че бившето ръководство не е подавало информацията към ОКТ или е задължавало собствениците да ги премахнат”, обясни Деркалестаниан. Той  е предал вече списък с над 10 знака към ОКТ, които стоят без да имат правото на това.  На практика те са ползвали служебните абонаменти безплатно. В същото време Община Пловдив няма как да ги принуди да си платят за заден период, тъй като договорът е бил прекратен.

Въпросните знаци се намират както в суперцентъра на града, така и в съседни зони. Има и големи фирми, ресторанти и банки сред тях. Единият от случаите на клона на ОББ на ул. „Любен Каравелов”, центъра за гуми „Еурокатена” на бул. „България”, агенцията за чистота „Василка”, ресторант „Смокини” и други.

Друго, което Деркалестаниан е забелязал е, че има десетки ползватели на служебни паркоместа, които проточват  плащанията си.

„От началото на януари имаме 50 абонамента, които не са плащали  за него. Община Пловдив чака 21 400 лева за тях. Според договора, ако се просрочи и една месечна такса, това е  основание за прекратяване. Призовавам фирмите да си плащат задълженията в срок, тъй като ако има голямо просрочие, ще сме принудени да прекратяваме абонаментите”, каза директорът на „Паркиране и репатриране”.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина