Ретро автомобили от цяла България се събраха в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 19779
Ретро автомобили от цяла България се събраха в Пловдив

Зажаднели за публични изяви заради ограниченията на КОВИД 19, ретроавтомобилистите от цяла България се събраха за участие във втория авто ретро поход „Ромбус“ 22.

На 30.04.22 в 11 часа от паркинга на международния панаир Пловдив беше даден старта. В него участие взеха близо 70 екипажа. Диапазонът на възрастта на автомобилите се вместваше от най-старият Рокни Студебейкър модел 1930 година до последния модел на Шевролет Корвет.

Изключително живописният маршрут: Пловдив, Брестовица, Устина, Кричим, Брацигово, Пещера, Батак, Ракитово и Велинград даде възможност на участниците да се насладят не само на красотата на тази част на Родината ни, но и на жителите на селата и градовете да се полюбуват на уникалните ретро и класически автомобили. На всяка спирка имаше награждаване в определени категории автомобили, а в случая печеливши бяха всички, защото подобно събитие освен положителна енергия, усмивки и много спомени създава и много нови приятелства. Оказа се, че любовта към ретро автомобилите я има навсякъде и с появата на колоната от около седемдесет старинни автомобила това личеше отвсякъде .

За цвят сред публиката присъстваха и не малко деца настанени в автомобилчетата-колички от детството на техните родители. Празник на ретро идеята, на доброто и приятелството беше коментарът за събитието от организаторите на събитието- доайенът в ретро автомобилизма и председател на Пловдивски автомобилен клуб Ретро инженер Дончо Дончев и младата школа от Retro team Philippopol с председател Константин Стаматов. Отзвукът на домакините беше, че искат събитието да стане традиция.

На финала в края на похода на 01.05.22г. в гр. Велинград на площада се появиха с ретро автомобилите и мотоциклетите си от времената на Втората световна война представителите на велинградския ретро клуб Отец Антон и Никола Манев и техни колеги, облечени във военни униформи обогатиха още повече палитрата на „РОМБУС“ 22.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина