Ресторантьори искат сурови наказания за нарушителите на мерките в бранша

Автор: Plovdiv Now 750
Ресторантьори искат сурови наказания за нарушителите на мерките в бранша

Две организации на представители на заведенията у нас се обявиха против заобикалянето на мерките в бранша, наложени срещу разпространението на коронавируса. Те излязоха с отворено писмо, в което настояват за наказания спрямо нарушителите. 

Ето я тяхната позиция:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват за най-строги санкции на установените нарушители на противоепидемичните мерки от страна на бранша. Изразяваме нашата подкрепа за действията на МВР и РЗИ при извършените от тях проверки на нощни заведения и се разграничаваме от извършителите на нарушения.

Подобно поведение е проява на безотговорност по време на криза и застрашава живота и здравето на хората. Хиляди наши членове, които спазват мерките и търпят сериозни загуби, са възмутени от подобни практики на нелоялна конкуренция и ги осъждат остро. Призоваваме също така да започнат масови проверки на партитата, организирани в частни помещения, на които не се спазват никакви мерки.

Без значение кой е организаторът, това е безотговорно поведение, което заобикаля правилата и води единствено до дребно печалбарство в сивия сектор и необоснован риск. За пореден път призоваваме за спазване на всички правила, за да излезем възможно най-бързо от кризата с Covid-19.

Председател БАЗ

Ричард Алибегов

Председател СЗБ

Емил Коларов

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина