Регионална академия на БМЧК-Пловдив обучава млади доброволци от Южна България

Автор: Plovdiv Now 1444
Регионална академия на БМЧК-Пловдив обучава млади доброволци от Южна България

В рамките на три дни БМЧК-Пловдив е домакин на Регионалната академия за доброволци на Българския младежки Червен кръст в Южен централен регион. Събитието обединява младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, които ще преминат през интензивни обучения, насочени към развиване на умения по първа помощ и активно включване в социалната среда.
 
Академията бе тържествено открита от Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив, и Илиян Велков, член на Областния съвет на БЧК-Пловдив. Целта на академията е да надгради вече придобитите знания на доброволците, като им предостави нови практически и теоретични умения, с които да допринесат за по-добрата работа на организацията.
 
Водещи на занятията са Стели Джамбазова, председател на Българския младежки Червен кръст, и Толга Мехмедов, които ще ръководят участниците през различните модули. Обученията ще предоставят възможност за обмен на опит и знания между младите доброволци, като така ще се подобрят техните умения и готовност за бъдещи предизвикателства.
 
По време на академията, доброволците бяха поощрени за своята отдаденост и принос, като бе подчертано колко значима е тяхната работа. Те получават не само удовлетворение от това, че помагат на другите, но и признание за даряването на своето време за добри каузи. Отдадеността на младите хора в подобни инициативи е похвална и показва тяхната ангажираност към обществото и неговото благосъстояние.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина