Редица политически лидери кандидат-депутати от Пловдив – местните кадри се броят на пръсти

Автор: Благовест Андонов 2033
Редица политически лидери кандидат-депутати от Пловдив – местните кадри се броят на пръсти

Точно 30 партии и коалиции регистрираха листите си за предсрочните парламентарни избори в 16 РИК – Пловдив. Снощи изтече крайният срок за подаването на кандидат-депутатските листи, като прави впечатление, че редица председатели на политически партии са водачи на своите формации от Пловдив, пише trafficnews.bg.

Най-интересната битка се очертава за първото място, където Бойко Борисов от ГЕРБ ще се изправи срещу Асен Василев от ПП – ДБ. Листата на управляващата партия под тепетата също има доста изненади. На второ място е бившият общински съветник проф. Даниела Дженева, трети е бившият председател на СОС Георги Георгиев, а след него Деница Николова, позната като дългогодишен зам.-министър на регионалното развитие. Пета е друг местен кадър – д-р Валерия Славова.

От ПП – ДБ на второ място е местният председател на ДСБ Йордан Иванов, след него адвокатът Стою Стоев, а четвърти – Манол Пейков. Петото място е за пловдивския координатор на ПП Николай Гюров, като изненада е 6-ото място на Христо Петров – Хазарта.

Това, което прави впечатление е, че на пръсти са партиите, които залагат на местни кадри за лидери на листи. От парламентарно представените партии БСП са заложили на Иван Петков – Бебето, а ИТН на Станислав Балабанов. Последният е пловдивчанин, като бе и кандидат за кмет на града, но от години не развива своята дейност под тепетата.  „Възраждане“ са сложили Ангел Георгиев, който е родом от Видин и макар да бе кандидат за кмет на Пловдив, той живее в община „Родопи“.  Танер Али от Разград пък е водач на ДПС, а зад него  е Али Байрам.

Лидерът на „Морал единство чест“ и бивш спортен министър Радостин Василев също е кандидат от Пловдив. Начело на своите листи от 16 МИР са Николай Хаджигенов от „Ние, идваме“,  Ваня Григорова от „Солидарна България“, Ангел Джамбазки от ВМРО, Светльо Витков  - „Глас народен“, Стефан Янев от „Български възход“, Александър Томов от „Коалиция на розата“, Валери Жаблянов от „Левицата“. Формацията на Васил Божков „Център“ залагат на Станю Симеонов.

От големите коалиции, които не са парламентарно представени – „Синя България“ номинираха  общинския съветник и бивш кмет на „Южен“ Борислав Инчев.

Пловдив град има 12 мандата, като за втори път ще излъчи толкова на брой депутати в 50-ия парламент. На последния вот ПП – ДБ имаха четирима народни представители, ГЕРБ – СДС – трима, „Възрждане“ – двама, БСП, ДПС и ИТН по един.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина