Редактор в PlovdivNow.bg получи признание за популяризирането на детските права

Автор: Деница Лещева 4901
Редактор в PlovdivNow.bg получи признание за популяризирането на детските права
Репортер, редактор и координатор на екипа на PlovdivNow.bg получи ценно отличие за дългогодишния си труд и принос за популяризирането на детските права. Наградата бе връчена на Добринка Димова от Комплекса за социални услуги за деца и семейства (КСУДС) – Пловдив.
 
Плакетът за добро партньорство бе връчен около Деня на християнското семейство, който съвпадна и с петата годишнина от създаването на Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) „Майка Тереза” към Комплекса за социални услуги за деца и семейства. За празника деца от „Майка Тереза” дариха свои картини на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца в УМБАЛ „Свети Георги”. Творбите оформиха изложбата под надслов „Семейството сме ние!”.
 
Картините са нарисувани от деца, които не живеят при своите родители и обединяват посланията за ценността на семейството, приемането на различните и уважението към всяка личност. С изложбата младите автори искат да покажат на обществото, че всички деца имат право на мечти и да се радват на детството си, а добрата грижа и любов ги учи да правят добро за другите, независимо дали живеят в своето семейство, или в алтернативна грижа. Рисунките си възпитаниците на центъра са подготвили с подкрепата на художника Камелия Христева.
 
„При нас няма „ексклузивни новини”, но историите ни са човешки”,каза директорът на КСУДС – Пловдив Неда Петрова. Тя благодари и на журналистите, които в годините са били партньори на КСУДС и обективно са отразявали техните инициативи и проблемите на децата.
През годините не една човешка история е попадала под перото на Добринка. От 5 години насам Доби е неуморен посетител на центъра, а събитията отразява с много емоция. Признава, че често се просълзява, когато се запознае с историите на семействата и децата, които се възползват от услугите на центъра. Журналистката, която е и основна движеща сила на проекта Plovdivnow.bg, притежава немалък опит в професията си. Тя бързо печели уважението на колеги и читатели с човечността и всеотдайността, които проявава при отразяване на всеки сигнал, събитие или кауза. 
 
Сигурни сме, че професионализмът на колежката ни ще й донесе много награди и за в бъдеще! И тъй като Доби прояви типичната си скромност и не пожела да говори за себе си, споделяме с читателите това, което тя разказа на нас тази сутрин:
 
„Това е най-милата награда, която съм получавала, защото искрено се възхищавам на хората, които работят в този комплекс. Те са посветили живота си да помагат на деца в нужда и наистина живеят за каузата си. С тяхна помощ миналата година са обучени 40 семейства кандидат-осиновители. На посредното събитие аз самата се запознах с такова семейство и чух историята за майката, която получила своя Ангел на рождения си ден. Това беше едно от многото ми емоционални преживявания там."
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина