Разпитват свидетели по делото срещу професора от УХТ, хванат с подкуп

Автор: Plovdiv Now 4074
Разпитват свидетели по делото срещу професора от УХТ, хванат с подкуп

Продължава делото срещу преподавателя в Университета по хранителни технологии в Пловдив проф. Симеон Василев, който през май 2017 г. беше арестуван и обвинен във взимане на подкуп. Днес се очаква да бъдат разпитани свидетели, предаде TrafficNews.bg.

Последното заседание по делото продължи само 15 минути заради неявяване на ключови свидетели.

Припомняме, че проф. Василев бе отстранен от длъжност през май 2017 година заради обвинения,че заедно с колегата му  Николай Банков,  са взели подкуп от 600 лева от студенти. Срещу сумата е писал две тройка на единия от студентите.

Обвиняеми като помагачи на професора са още двама мъже. Единият от тях, Димитър Димитров, е бивш възпитаник на висшето учебно заведение. В него са били открити 150 лева, които са били белязани.

По едното дело са повдигнати обвинения на професор Симеон Василев, на 66 г.,  от УХТ-Пловдив за това, че е поискал дар – пари в размер на 600 лева, които не му се следват, за да извърши действия по служба като преподавател в УХТ, а именно да постави положителна оценка върху две изпитни работи на студент, с които да удостовери успешно положени изпити по учебните предмети – „Механика“, 2 част и „Съпротивление на материалите“, без да са проведени такива изпити.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина