Разходка на Джейн утре в Пловдив, поканени са хора със “зелено“ мислене

Автор: Plovdiv Now 5244
Разходка на Джейн утре в Пловдив, поканени са хора със “зелено“ мислене
Поредната Разходка на Джейн ще се случи утре, 8 май, с начален час от 11 часа, а организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат.
 
Разходката на Джейн ще обходи квартал Мараша, за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на квартала, намиращ се в самия център на града.  Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала
 
Разходката н ще събере хора, които искат да излязат от интернет и социалните мрежи и да  наистина да направят нещо, за да живеем в по-чист и по-подреден град. Всички те ще направят обиколка на квартала и ще набележат зоните нуждаещи се от промяна.  
 
Участниците ще поемат по следния маршрут: площад Съединение---> Дондуковата градина ---> Читалище Хр Г Данов---> Храм Св Георги----> Храм Св Харалампий---> междублокови пространства, малко познати за мнозина-----> градинката на Социални грижи, където турът ще премине в дискусия относно състоянието на обиколените зони -улици и междублокови пространства.
 
В кореспонденция с темите, по които работят организаторите от БГ Бъди активен, по време на разходката ще бъде направена карта с локациите в квартала, които имат нужда от почистване. След това картата ще бъде оформена с писмо и входирана към съответната администрация, за да може  да бъдат предприети мерки за почистване и реновиране на съответните занемарени зони.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина