Разградският театър гостува с постановка по роман на Емилиян Станев СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 3489
Разградският театър гостува с постановка по роман на Емилиян Станев СНИМКИ

Театралната постановка „Антихрист” по Емилиян Станев, която гостува в Пловдив на 29 януари 2019 от 19 ч. в Дом на културата   „Борис Христов” е представление от афиша на Разградския театър.  В „Антихрист” участват плеяда обичани актьори - Елена Петрова, Николай Сотиров, Любомир Ковачев, Веселин Калановски, Евгени Стефанов, Николай Сяров. Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев.

„Антихрист“ на Емилиян Станев е един от най-стойностните романи на българската литература. Това е творба, която показва, че има нещо отвъд вярата, нещо свързано с човешката воля, с простия възглед за добро и лошо, за правилно и неправилно, за важно и маловажно, което спасява отделния човек. Този спектакъл - приказка сякаш се ражда от пепелта на варварството и надживява времето. В горчивината на мъдростта се усеща сладостта на спомена.

Емилиян Станев е споделял, че с написването на „Антихристи“ е искал да проследи онези духовни пътища на българина, които бяха пресечени от историческите обстоятелства. „Занимавайки се с моя Теофил, който е представител на най-духовно издигнатите българи от времето на цар Иван Александър, аз се занимавам с общочовешки проблеми. Който се интересува от човешката душа, той се интересува както от днес, така и от вчера, защото съвременността е без дата” казва за творбата Емилиян Станев.  

Билети се продават в  Билетен Център пред Общината. За информация: 0887 42 42 40


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина