Работата по пробива „Модър-Царевец” ще стартира от Кючука

Автор: Plovdiv Now 7363
Работата по пробива „Модър-Царевец” ще стартира от Кючука

Работата по пробива „Модър-Царевец” ще стартира от район „Южен”, където габаритите позволяват, а освен това няма подземна комуникация, това обяви зам.-кметът Пламен Райчев. До 15 ноември трябва да бъде внесен идейният проект, а след одобрението му, ще се изготви и техническата фаза.

От Община Пловдив обаче са зависими от ВиК, които в момента провеждат обществена поръчка за Южния обходен колектор, който ще минава през трасето, научи trafficnews.bg.

„Коментирали сме с управителя дейностите там, в момента те са до избор на изпълнител и трябва да имат подписан договор до края на годината.  Те могат да започнат следващата година, а ние първия етап още тази година при добри атмосферни условия”, каза Райчев. Първият етап е от Коматевско шосе до ул. „Модър”. Планира се 4 или 5 млн. лева от бюджета на града да бъде заложен за строителството на пробива за 2021 година, като Общинския съвет трябва да вземе решението.

Очакванията са той да бъде построен най-много за три години. В Бюджета има осигурени около 1 млн. лева, а договорът е за 11,5 млн. лева с ДДС.

Припомняме, че основните на съоръжението бяха поставени през 2014 година.  Тогава от НКЖИ при модернизацията на жп линията изпълниха самия пробив, като сложиха бетонните основи на пробива. Те са широки 27 метра, а дълбочината им е на повече от 10 метра.  Сумата, която бе дадена за пробива и пасарелката, бе  3,2 млн. лева, а изпълнител бе  австрийската фирма „Порр Бау“ ГмбХ. След изпълнението на пробива от тях той бе зарит от НКЖИ, докато се намери изпълнител за пътната част на съоръжението от Община Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина