Пуснаха извънредна дата за „Мария от Буенос Айрес“, спектакълът ще гостува и в други градове

Автор: Plovdiv Now 4145
Пуснаха извънредна дата за „Мария от Буенос Айрес“, спектакълът ще гостува и в други градове

Държавна опера Пловдив пусна извънредна дата за представлението „Мария от Буенос Айрес“. Новото заглавие в афиша на културната институция са радва на голям зрителски интерес и поради тази причина се налагат промени в графика, планиран за следващите месеци, през които постановката ще бъде играна също в София и Стара Загора.

Новата дата за Пловдив е  20 март 2019 г. от 19:00 ч. в Дом на културата "Борис Христов". Билетите вече са в продажба на касата на Операта на ул. "Гладстон" 15, касите на Ивентим и онлайн. 

Сюреалистичната опера от АСТОР ПИАЦОЛА – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес.

Страстната история с библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат, е претворена от фантазията на режисьора ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА /„Дама Пика”, „Аз, Сизиф”, „Вграждане” и др./ в един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на ЛЮСИ ДЯКОВСКА. Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.
Единствената танго опера в света се поставя за първи път в България на сцената на Опера Пловдив. Спектакълът не е подходящ за лица под 16 години!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина