Провал на делото срещу иранеца и турчина, хванати при наркосделка в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 3242
Провал на делото срещу иранеца и турчина, хванати при наркосделка в Пловдив

Съдът не даде ход на делото срещу иранеца Али Ходан Банделу Ваджих Оллах и турчина Али Юксел, които бяха арестувани в момент на сделка с наркотици в Пловдив. Днес делото трябваше да тръгне в Окръжния съд. В залата обаче не се яви Юксел, чието здравословно състояние рязко се е влошило през вчерашния ден. Той е постъпил в УМБАЛ "Св. Георги", след като е получил мозъчен инсулт, предаде trafficnews.bg.

Всички страни по делото бяха единодушни, че то следва да бъде насрочено за друга дата. Междувременно стана ясно, че Али Оллах възнамерява да поиска споразумение с прокуратурата, като се признае за виновен. Другият подсъдим обаче вероятно няма да се присъедини към искането му. 

Припомняме, че понастоящем Али Ходан Банделу Ваджих Оллах и Али Юксел се намират в ареста. Срещу тях бяха повдигнати обвинения, след като на 22 март турският гражданин бе заловен с 1 кг хероин на стойност 90 000 лева. Според данните по делото, той закупил наркотика от Оллах, който бил задържан на входа на София. В последствие в жилището на иранеца в столицата при претърсване са намерени 10 кг амфетамин. Пазарната цена на всичката конфискувана дрога е около 250 000 лева.

Купувачът е със статут кандидат за бежанец. Той има дебело криминално досие. Има 12-годишна присъда за разпространение на наркотици и е част от организирана престъпна група и наркоканал. 

Сделката се е състояла на пловдивски булевард. Стоката е била предназначена за вътрешния пазар. Според държавното обвинение, той е щял да бъде продаден на по-дребни дилъри в Столипиново.

Присъдата, която грози двамата подсъдими, е от 5 до 15 години затвор и до 100 000 лева глоба. 

В крайна сметка, делото бе отложено за 17 ноември. Тогава ще стане ясно дали някой от подсъдимите ще пожелае да се споразумее с държавното обвинение. Ако никой от двамата обвиняеми не промени становището си, вероятно споразумението на иранеца ще бъде одобрено от друг съдебен състав, а делото срещу Юксел ще бъде гледано по същество от настоящия, начело със съдия Веселина Семкова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина