Протестиращите в Пловдив искат минимална заплата 800 лв. и минимална пенсия 450 лв СНИМКИ +ВИДЕО

Автор: Plovdiv Now 6995
Протестиращите в Пловдив искат минимална заплата 800 лв. и минимална пенсия 450 лв СНИМКИ +ВИДЕО

„Засрамете се, българи, една шепа сме, не може всеки да гледа себе си, защото така стигнахме дотук. Трябва да сме единни“, заяви един от протестиращите пред сградата на община Пловдив.

Припомняме, че с много шум, клаксони и патриотични песни част от недоволните пловдивчани се отправиха към София, за да се включат в националния протест. Друга група се отправи на автошествие по пловдивските улици, като крайната им точка е сградата на Община Пловдив.

Автошествието премина през възлови пловдивски булеварди, а преди минути хората се събраха пред сградата на общината, скандирайки „Мафия“. Недоволстващите развяват трибагреника и подават високоговорителя от човек на човек, за да може всеки да каже исканията си, предаде репортер на PlovdivNow.bg.

Минимална заплата 800 лв. и минимална пенсия 450 лв. поиска един от протестиращите пловдивчани - Живко Атанасов. „Това е минимумът, с който можем да оцелеем“, категоричен е той.

„Не искам минимална пенсия от 170 лв., не искам децата да се делят на бедни и богати, на българи и роми. Не искам да плаща по-висок данък, а в същото време да не мога да си позволя кола на 2 години“, заяви гневна пловдивчанка. И риторично попита дали въздухът ще стане по-чист, ако плаща по-високи данъци.

Към протестиращите преди минути се присъедини и група от 30-ина човека от Пазарджик.

 

Ето какво поискаха протестиращите от Пазарджик пред Община Пловдив:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина