Протест срещу войната, Античният театър светна в цветовете на украинското знаме

Автор: Plovdiv Now 6403
Протест срещу войната, Античният театър светна в цветовете на украинското знаме

Античният театър бе оцветен тази вечер в цветовете на украинското знаме - жълто и синьо.

Като знак на съпричастност към мирния украински народ, българското правителство със съдействието на областните управители и общините организира символичното осветяване на редица знакови сгради в цялата страна. Сред тях са също Националният дворец на културата в София, крепостта Царевец във Велико Търново и Фестивалният комплекс във Варна.

С този символичен акт българската държава демонстрира за пореден път своята подкрепа за Украйна в миг на върховно изпитание.

Украински граждани, които живеят в Пловдив, излязоха тази вечер на протест на площад „Централен”  срещу войната е родината им.  За да ги подкрепят се присъединиха и редица пловдивчани, които изразиха съпричастност с тях и осъдиха действията на Русия.

„ Благодаря за подкрепа на българите, които са готови да приемат  семейства от Украйна и да ги настанят.Има много и те се увеличават постоянно.  Всъщност това, което се случва е непоносимо и трябва да се реагира по един или друг начин, за да се спре тази агресия”, заяви Виктория, която живее в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина