Пролетта е времето да прочистим тялото си от токсини

Автор: Plovdiv Now 3933
Пролетта е времето да прочистим тялото си от токсини

Пролетта е времето, когато трябва да прочистите тялото си от всички токсини, които сте натрупали от тежката храна, през зимните месеци, да засилите метаболизма си и да дадете нов старт на организма си да функционира добре, зареден с нови сили. Пролетният детокс, ще ви помогне да се справите с тази задача и ще възвърне добрата форма на тялото ви, за да се чувствате отново свежи и леки и да изглеждате добре през лятото. Ето защо сме подбрали няколко продукта, които задължително трябва да включите в ежедневното си меню.

Ето и кои са те

Пролетта е идеалното време да включим в менюто си пресните зеленолистни зеленчуци, които през това време на годината изобилстват на пазара.  Зелена салата, зеле, спанак, коприва, киселец, лапад, броколи зелен лук и чесън, всички те са богати на много витамини, минерал и антиоксиданти, които са много важни за здравето на нашия организъм. В тях се съдържат цинк, желязо, йод, селен, калий калций, а в някои от тях като броколи и зеле, се съдържа и хлорофил, който се свързва с токсичните вещества в червата и спомага прочистването на организма. Зеленолистните зеленчуци изобилстват и от витамините С, В и Е, които са много важни за здравето и на нашата кожа, нокти и коса. Освен това, с приемът им ще подобрите и своето физическо състояние и ще се чувствате заредени с енергия. Затова наблегнете на приема им, било сурови, бланширани или сотирани.

Билковият чай, е една много полезна напитка, която освен, че ни сгрява в студените зимни дни, действа и освежаващо и тонизиращо. Чаят от глухарче, действа много добре при проблеми с жлъчката и черния дроб, като отмива всички натрупани отпадъци от тях и спомага изхвърлянето на токсините от организма. Зеленият чай, също може да ви бъде добър съюзник в прочистването на организма, защото съдържа антиоксиданти, наречени полифенолни катехини. Те имат свойството да се борят със свободните радикали и да извеждат токсините от тялото. Освен това, зеленият чай действа и ободряващо, защото съдържа и кофеин, което го прави идеален заместител на кафето.

И не на последно място е водата, която също е много важна за прочистването на организма. Тялото на човек се състои от 75% вода, която трябва да се обновява ежедневно. Много важно е тя да се приема чиста, като за вкус, можете да добавите в чашата си единствено резен лимон или стръкче мента.

Това са едни от основните продукти, които можете да използвате, за да прочистите и поддържате организма си във форма, пише actualno.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина