Пролетна рецепта - лапад с яйца и пресен лук

Автор: Plovdiv Now 7942
Пролетна рецепта - лапад с яйца и пресен лук

Предлагаме ви рецепта за лапад с яйца и зелен лук - леко и здравословно пролетно ястие.

Необходимите продукти са:

яйца - 5 броя

зелен лук - 2 връзки

лапад - 1 шепа

олио - 3 с.л.

брашно - 1 с.л.

червен пипер - 1 ч.л.

Приготвяне:

Измийте и нарежете зеления лук.

Загрейте олиото и задушете лука. Добавете почистения от жилките лапад. Когато поомекне, поръсете с брашното и червения пипер.

Разбъркайте и сипете малко вода, за да се получи гъста каша. Разредете с още 1.5 ч.ч. топла вода.

Посолете и когато течността заври, чукнете яйцата едно по едно - опитайте се да останат цели, като разбъркате само последното.

Накрая може да поръсите ястието с нарязан на ситно магданоз.

Източник: edin.bg, Албена Асенова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина