Пролетна рецепта - лапад с яйца и пресен лук
Пролетна рецепта - лапад с яйца и пресен лук
Предлагаме ви рецепта за лапад с яйца и зелен лук - леко и здравословно пролетно ястие.
Необходимите продукти са:
яйца - 5 броя
зелен лук - 2 връзки
лапад - 1 шепа
олио - 3 с.л.
брашно - 1 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
Приготвяне:
Измийте и нарежете зеления лук.
Загрейте олиото и задушете лука. Добавете почистения от жилките лапад. Когато поомекне, поръсете с брашното и червения пипер.
Разбъркайте и сипете малко вода, за да се получи гъста каша. Разредете с още 1.5 ч.ч. топла вода.
Посолете и когато течността заври, чукнете яйцата едно по едно - опитайте се да останат цели, като разбъркате само последното.
Накрая може да поръсите ястието с нарязан на ситно магданоз.
Източник: edin.bg, Албена Асенова