Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за катастрофата, която пострада екип на НСО, който ескортира президентът Румен Радев.

От прокуратурата съобщават, че при управление на моторно превозно средство са нарушени правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинена средна телесна повреда на пътник в автомобил на НСО. До момента е извършен оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели и др. за установяване на фактическата обстановка.

Разследването по случая продължава като обществеността ще бъде уведомена за по-нататъшните действия на прокуратурата.

Както съобщихме, инцидентът стана малко след 10 часа тази сутрин край разклона за село Скутаре. Ударът е между камион и колата на НСО.

Лекарят бе приет в пловдивската университетска болница "Св. Георги" със счупена раменна става.  При инцидента пострада по-леко и друг служител от НСО.

„Автомобилът на НСО, който пътуваше пред нас претърпя инцидент, след като изскочи камион, който предприе изпреварване. Лекарят, който пътуваше в автомобила пострада, като има лека фрактури на лакътна става, още едно момче от екипа има нараняване по главата, но не е тежко“, заяви президентът Румен Радев.