Прокуратурата издирва всички в Пловдивско, работили или почивали на зимните курорти

Автор: Plovdiv Now 88937
Прокуратурата издирва всички в Пловдивско, работили или почивали на зимните курорти

Прокуратурата в Пловдив започна издирването на всички лица в града и областта, които са почивали в ски-курортите Пампорово, Банско и Боровец.  Ще се проверяват и всички, които са работили във въпросните населени места.

Става дума за хората, които са били на територията на курортите от 18 февруари до този момент.

Предприети са действия и по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване в областта, посетили ски-курорти Пампорово, Банско и Боровец в периода 18.02.2020 г. до настоящия момент.

Разпоредено е на РЗИ и ОД на МВР – Пловдив, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от съответния служител на РЗИ, съгласно Заповед № РД-01-130/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването, както и същите да бъдат предупредени писмено по реда на ЗМВР за наказателната отговорност по чл.355 от НК при неспазване на наложената карантина.

Указано е също, лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред, съобщават от Окръжна прокуратура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина