Проф. Витанов: Очакванията са скоро случаите да паднат под 1500 на ден и дифузното разпространение да спре

Автор: Plovdiv Now 4066
Проф. Витанов: Очакванията са скоро случаите да паднат под 1500 на ден и дифузното разпространение да спре

Бежанската вълна няма да повлияе на разпространението на пандемията у нас. Това прогнозира математикът проф. Николай Витанов в студиото на “Събуди се” в ефира на Нова ТВ.

По думите му COVID обстановката у нас се подобрява. “За разлика от някои западни страни, тук ние предприехме поетапно отпадане на мерките, което доведе до отпадане на зеления сертификат. Тук мерките все още се спазват, затова се надяваме, че няма да имаме повишаване на заболяемостта от COVID”, коментира математикът.

Все още у нас има дифузно разпространение. Регионът около Варна в момента е по-проблематичен. Същото важи и за Бургас. В София леглата намаляха 4 пъти”, каза още Витанов.

Очакванията са скоро случаите да паднат под 1500 на ден и дифузното разпространение да спре. Професорът очаква лятото също да е спокойно. 

“Можем да приемем до 100 000 бежанци на месец, без това да повлияе на епидемичната обстановка”, каза Витанов и допълни, че “бежанците, които влизат у нас трябва да са под 3500 на ден, за да се запази спокойната ситуация у нас”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина