Проектът “Мисия свободни“ гостува в Пловдив чрез необичайна фотоизложба

Автор: Plovdiv Now 6012
Проектът “Мисия свободни“ гостува в Пловдив чрез необичайна фотоизложба

Първата среща-дискусия на пътуващия проект „Мисия: Свободни“ на тема „Последните ще бъдат първи“ ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“, Голяма конферентна зала с начален час 14:00ч. Темата на разговор е провокирана от една необичайна фотоизложба, която повдига множество обществени въпроси. Как от последни в Европа можем да станем първи? Ще се проследи линията на прехода и бъдещето на България в снимки през призмата на Патрик Смитьойс.

„Мисия: Свободни“ е проект, основан от Патрик Смитьойс на www.svobodni.bg през 2017г. Тази година „Мисия: Свободни“ заживява нов живот като пътуваща среща-дискусия из цялата страна с първа спирка град Пловдив. Целта й е чрез необичайна фотоизложба да провокира гражданското мислене по наболeли обществени проблеми, за да се чуят новите иновативни идеи за разрешаването им.

Патрик Смитьойс е холандецът, който стана българин. Повече от 25 години в България той е предприемач, общественик и природозащитник. Режисьор е на документални филми за българските природни богатства, някой от които е филмът му за концесията за златодобива в град Трън. Осъществява множество благородни каузи като компютърното училище „Прозорци към света“ в гр. Самоков и резерват „Шаварите“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина