Чисто нова двуетажна къща в Стария град се продава за крупната сума от 1 219 000 евро. Луксозният имот, който се нарежда в класацията на едни от най-скъпите къщи на пазара в Пловдив, се намира в непосредствена близост до бул. "Цар Борис III Обединител", от северната страна на Тунела. 

Монолитната постройка е с разгърната площ от 668 кв.м., като така цената на квадрат излиза 1825 евро или около 3600 лева. В нея са обособени четири мезонета, като се предвидени и два двойни гаража. Всеки етаж има отделен вход, всеки дом собствена входна врата, което прави апартаментите значително самостоятелени, а в парцела на сградата попада и малък двор. 

Къщата има акт 16, като едната половина е в степен на готовност - шпакловка и замазка, а другата половина е завършена до ключ и обзаведена с висок клас мебелировка, кухни, спални и електроуреди. 

Къщите в Стария град безспорно попадат сред най-скъпите имоти в Пловдив, без оглед новопостроени, стари или в състояние на руини са. Малкото останали терени на Трихъмието също държат сериозни цени от над 1100-1200 евро за квадратен метър. 

От имотите, чиято стойност е станала публично достояние, само една къща в културния резерват бие продажна цена на новото здание. 

Гръцкото училище на Джамбаз тепе продължава да бъде безспорен първенец с цена от 1 500 000 евро, въпреки сградата е незавършена. При РЗП от 912 кв./м., цената ѝ обаче излиза 1645 евро/кв.м. - по-малко от новата луксозна постройка. Пропита с история, но лошо стопанисвана, към днешна дата къщата на върха на хълма е собственост на фамилията Братанови и на партийния функционер Георги Гергов. Бяха правени неколкократни опити за нейната продажба, но тя продължава да търси своите собственици. 

Новопостроена къща: