Прочута белгийска танцова компания се завръща за трети път в Пловдив с хитов спектакъл

Автор: Plovdiv Now 3570
Прочута белгийска танцова компания се завръща за трети път в Пловдив с хитов спектакъл

След феноменалния успех на МАЙКА като част от ONE DANCE WEEK 2017, Peeping Tom се завръщат в Пловдив с най-новата си постановка ДЕТЕ. След БАЩА (2014) и МАЙКА (2016), ДЕТЕ (2019) е третата част от семейната трилогия на прочутата белгийска танцова компания. Без съмнение публиката в Пловдив отново ще бъде разтърсена от мощния заряд, присъщ на спектаклите на Peeping Tom.

Хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие режисират ДЕТЕ през призмата на често неразбрания, често подценяван от възрастните флуиден и оплетен във фантазии свят на детето. Спектакълът показва как перспективите му се променят, докато тялото расте, как личността се трансформира и оформя, докато детето става възрастен. Всяко движение в този забележителен танцувален портрет е продиктувано от мечтите, изборите, страховете, съмненията, несигурността.

Възрастните предполагат, но дали наистина разбират децата? Когато няма на кого и на какво да се опрат. Когато приемат кое е истина и кое е лъжа, кое е правилно и кое е грешно. Когато преминават през травмиращи ситуации.

Как подрежат своя детски свят чрез измислиците, ролевите модели или подражанието на родителите си, за да се справят в дадени ситуации. Каква е ролята на бащата и майката в тези сложни процеси?

Всичко това почитателите на фестивала ще видят на 20 септември 2019 г. от 20:00 ч. в ДК „Борис Христов“. Зрители под 18 години не се допускат.

ONE DANCE WEEK е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019  и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина