Прочут френски пианист - новатор представя звуците на Париж в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4463
Прочут френски пианист - новатор представя звуците на Париж в Пловдив

„Sound of Paris“ е името на музикалния проект на френския артист Армел Дюпа, който ще бъде представен в Радио Пловдив на 29 ноември 2018 г. от 19:00 ч. Организатор на концерта е „Камерна сцена Пловдив“.

Армел Дюпа е френски композитор и пианист. Роден през 1984 г., отгледан и възпитан в семейство на артисти, което естествено чертае неговия професионален път.
В началото на двадесетте си години Дюпа е студент на Парижката Консерватория (CNSM), като по същото време е припознат, като талантлив и желан партньор на сцената за едни от най-влиятелните имена на съвременната Европейска джазова музика - Хенри Текие, Дейвид Линкс и Сандра Нкаке.
В търсене на съвършения звук, той мултиплицира таланта си в композиране на музика за кино, като това го среща и с ключови режисьори на съвременното независимо френско кино - Арнауд Десплечин, Мишел Гондри, Кристоф Оноре. 
Първият албум на Армел Дюпа "Upriver" e издаден през 2015 г. и презентира нова, оригинална звучност от брилянтния кросоувър между класическа музика, джаз импровизация, филмова музика, електроника.
Създаден с мисъл за публиката извън Франция, концертният проект на Армел „Sound of Paris“ е eлегантна фузия от класически френски теми и негова оригинална музика. 
Соловите изпълнения на артиста са белязани с оригинален, чувствен допир, мултиплициран в една почти сакрална връзка с инструмента, много динамика и вкус към риска: Армел Дюпа свири за мига!

Вокалните изпълнения в проекта са на талантливия пловдивски джаз музикант Петър Салчев.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина