Преподаватели от АМТИИ обещаха подкрепа за талантливата Джанет Чавдарова СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 7095
Преподаватели от АМТИИ обещаха подкрепа за талантливата Джанет Чавдарова СНИМКИ

Благотворителният концерт, организиран от дамски хор „Тримонциум“ под патронажа на областния управител на област Пловдив, който се проведе в подкрепа на талантливата Джанет Чавдарова от КСУ „Олга Скобелева“, премина с огромен успех. Кутията за дарения се препълни, а младата художничка продаде всички свои творби, които беше изложила в залата на Областна администрация.

Областният управител, който първи се включи в благотворителната инициатива, съобщи и голямата новина - екип от преподаватели в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще направи предварителен тест с младото дарование, на който тя ще може да представи уменията си в рисуването и музиката, след което ще я насочат в най-подходящата за нея специалност и подготвят за приемните изпити напълно безплатно. Джанет не можа да скрие вълнението си и благодари на всички за подкрепата.

В благотворителния концерт взеха участие сопраното от Пловдивска опера София Мерджанова, която изпълни „Гранада“ и „Аве Мария“, актьорът Златко Павлов, който грабна сърцата с прекрасната поема на Робърт Бърнс „Девойката, която ми постла легло“, Дамски хор „Тримонциум“ при Община Пловдив , с диригент Ваня Атанасова, клавирен съпровод Диана Кънева, квартет от Национално училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в състав Кармен Телфеян – цигулка, Елица Йовчева – цигулка, Цветелина Цветкова – виола и Мирела Бойчева – пиано и големият цигулар Мичо Димитров, на рояла Ирен Капеловска. Те изпълниха „Канцонета“ - Чайковски, „Любовен поздрав“ - Елгар и „Барабанче“ – Госек.

Празничната програма завърши с премиерно изпълнение на композицията Freedom Trilogy от Пол Халей, която Дамски хор „Тримонциум“ изпя под съпровода на Спас Марков - ударни инструменти и „Тиха нощ, Свята нощ“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина