Премиерът в оставка Бойко Борисов даде извънреден брифинг, в който говори за нападките към ГЕРБ

Автор: Plovdiv Now 6574
Премиерът в оставка Бойко Борисов даде извънреден брифинг, в който говори за нападките към ГЕРБ

Премиерът в оставка Бойко Борисов даде извънреден брифинг, в който говори за нападките към ГЕРБ и плана за възстановяване. 

"Този план е правен от над 200 човека. 38 сесии работни имаме с Европейската комисия. Тези, които ме викат в парламента как си представят да им изчета плана с всичките им приложения? Аз съм отговорен човек. Неслучайно сме работили много по този план”, каза Борисов. Той допълни, че ако не искат този план да си приемат свой, но да го видят и обсъдят, тъй като е входиран в деловодството на Народното събрание.

Премиерът показа и карта на изборите по райони.

„ Това са резултатите -  ГЕРБ е първа политическа сила в 24 района печелим, 3 за ДПС, 2 за  Да, България, 1 за Има такъв народ и 1 за БСП”, каза Борисов.

"Събрал съм се пред Вас да постъпим отговорно и да оборим това, което се говори за нас. Мажоритарни избори няма да има.  Оправданието е, че парламентът трябва да бъде по-спокоен. С всичко направено досега в условията на криза не искам да се спекулира, че няма план за възстановяване. В петък го депозирахме в деловодството на парламента. Умолявам колегите приемате го, ако не ви харесва го отхвърлете и направете ваш план. Да кажат, че не сме работили по плана не е честно. Планът трябва да бъде четен от хора, които разбират, а не такива, които сега са в правната комисия. Ние се отнасяме отговорно за здравето на хората. Опитаха се да ни изкарат, че едва ли не закриваме Националния оперативен щаб. Същите, което ни критикуват, че сме закрили щаба, критикуваха постоянно тези хора в него”, каза Борисов.

„Победихме всички на изборите, победих Христо и Корнелия в София, в Пловдив… и след това се оттеглих да си гледам партията.  Освободих местата в парламента, за да не ги дразня. Те викат – ела в парламента. Оставете ме да си гледаме партията, те обаче не могат да правят нищо друго освен да говорят антиБорисов”, заяви лидерът на ГЕРБ.

Относно разформироването на Щаба, Борисов заяви, че решението е било взето, след като много от тези партии са говорили против него през последната година. По думите му  щабът си работи, тъй като хората вътре са държани служители. 

„Новото мнозинство може да си направи щаб, ако искат да работят. Оставете ни нас, ние сме в опозиция вече, питайте тях”, каза премиерът в оставка. Той каза, че фиксалният резерв е 8 мрлд. лева и то в условията на пандемия.

„Нека да видим колко е бил при Орешарски. Справяме се с пандемията. Имаме 1078 случаи вчера при най-либералните мерки, вижте съседните държави. Очакваме всяка седмица от май до юни между 270 00 и 410 000 ваксини. До два месеца ще приключим  с ваксинацията”, заяви Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина