Празничният шопинг започна! Пазарувайте внимателно, призовават от пловдивската полиция

Автор: Plovdiv Now 4197
Празничният шопинг започна! Пазарувайте внимателно, призовават от пловдивската полиция

Празничното пазаруване официално започва. Истерията около Черния петък постепенно завладява света и бавно навлиза в България. Почти всички обекти предлагат големи намаления за днешния ден. И все повече пловидвчани се изкушават да си купят нещо ... Няма лошо! Но помнете, че всичко хубаво си има мярка. Бъдете особено бдителни, докато избирате подаръци за близките си, припомнят от МВР.

Често големите търговски сгради, в които се концентрира събирането на много хора, са обект за извършителите на джебчийските кражби, които в  повечето случаи се възползват от невниманието на клиентите и слабия контрол върху личните им вещи, за да отнемат пари, документи и мобилни телефони. Потенциални жертви обикновено са клиенти, чието внимание в  момента е привлечено от други фактори. Експертите препоръчват в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на лесно достъпни места и в никакъв случай вещите да не се оставят без надзор и пряк визуален контакт.

От ГДНП напомнят на потребителите на интернет да не се доверяват на сайтове, на които не е посочено конкретно юридическо лице и ЕИК на фирмата. Засилена бдителност е необходима при пазаруване в новосъздадените сайтове. Особена бдителност е необходима, ако  в сайт, представящ се за български, е посочена чуждестранна сметка за плащане.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина