Меденките са лесни! Меденките са вкусни! Меденките са бързи! Меденките са любими домашни бисквити! Настоящата рецепта е перфектна за постите и не само... Тези сладки са много икономични и се приготвят с продукти, които винаги имаме вкъщи.
Слагате меда в топлата вода и бъркате, докато се разтвори. Добавете и олиото и разбъркайте. След това добавяте пресятото брашно, заедно със содата и канелата. Разбъркайте добре с вилица, като накрая размесите полученото тесто с ръце.
Втората стъпка от е оформянето ма меденките. Най-лесният вариант е като топчета, но можете да разточите тестото на блат и да изрежете меденки в желаните от вас форми. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20-25 минути. Наглеждайте меденките, защото може да са готови и за по-малко време, ако вашите са били по-тънки. Не трябва да стават кафяви, защото това означава, че са изгорели.