Постни домашни бонбони - добра идея за всяко празнично меню

Автор: Plovdiv Now 5617
Постни домашни бонбони - добра идея за всяко празнично меню

Рецептата за постни домашни бонбони е повече от лесна. Те са много вкусни и за разлика от шоколадовите бонбони, които ще си купите от магазина, тези бонбони са и по-полезни! Тези бонбони са добра идея и за всяко празнично меню, не само за периода на постите.

Необходимите продукти са: 2 супени лъжици тахан халва, 2 супени лъжици мед, 1/2 чаена лъжица канела, 1/2 чаена чаша орехи, 1/2 чаена чаша стафиди, 1/2 чаена чаша овесени ядки, 1/2 чаена чаша пшеничен зародиш, 1/2 кафена чаша кафявва захар.

Оставяте меда да омекне, след което добавяте към него и тахана. Смилате орехите, а стафидите нарязвате на дребно, заедно с пшеничния зародиш, овесените ядки и канелата ги изсипвате при сместа от мед и тахан. Разбърквате всичко много старателно, като е най-добре да направите това с ръка, за да могат съставките да се смесят добре. Получавате нещо като тесто. Оставяте за десетина минути в хладилника.

След като сместа се е стегнала, я извадете от хладилника и оформете бонбони с желаният от вас размер. Последната стъпка е овалването на оформените бонбони в кафява захар. След това отново ги приберете в хладилника и ги съхранявайте на студено до тяхното сервиране.

Източник: supichka.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина